+347
Anonym 4 år siden i Hjemmeside / Features • opdateret af Hans Jørgen 2 måneder siden 52
VI mangler en funktion til at håndtere kontanter. Vi har fået penge i gave som vi har brugt kontant. Disse kan vi ikke se vi kan lægge ind. Pt. kan vi kun se, at vi kan gøre dette ved at først sætte pengene ind i banken og så hæve dem igen og selv putte dem i den korrekte kategori.
En måde man kan gøre det på indtil den virtuelle tegnebog er færdig er at lave en kontanthævning som ignoreres, og så splitte den ud på de ting man har brugt penge på
Vi har planlagt at gøre det muligt at styre kontanter i Spiir. Dette gælder både kontante indtægter og udgifter. Dette bliver muligt både fra web-udgaven og vores kommende apps til iphone og android.

Ditto. Jeg bor i Afrika og bruger kontanter til langt de fleste af mine transaktioner.

Kan jeg blive underettet, naar I har et system med jeres iPhone app, der goer muligt at indtaste kontantbetalinger uden at det overlapper med kontanthaevninger i automater og bliver captured dobbelt?

Ser frem til at kunne bruge spiir.
Jeg glæder mig til at denne feature bliver tilgængelig.
Er der nogen eta på hvornår kontantbetaling bliver mulig?

Mvh.
Michael
I lovede at se på dette for ca. 1,5 år siden. Er der nyt? Som man kan se på antallet af stemmer er dette et stort ønske :-)
Jeg har behov for at kunne oprette en post manuelt i kategorien 'anden indtægt' - bliver det muligt?
Jeg har et fast forbrug, som afregnes via min løn. Jeg vil gerne kunne afspejle denne udgift i spiir, der hvor den burde kategoriseres og ikke som en reduktion i lønnen. Hvordan håndterer jeg dette?
Hej Gitte

Eksempel: du tjener 20.000 kr. efter skat, men kun får udbetalt 19.000, fordi du betaler 1.000 kr. til kantineordning.

Hvis du ønsker, at kunne se dette i Spiir, så kan du manuelt splitte din løn på 19.000 i 2: En post på +20.000 og en på -1.000, som du så hhv. kategorisere som Løn og kantineordning.

Dette trick kan også bruges, til at oprette egne poster.
Jeg vil rigtig gerne bruge Spiir, men for at det fungerer helt korrekt, skal jeg altså have mulighed for at indtaste en manuel post - vi får nok alle en pengegave fra farmor eller mormor en gang imellem.
Jeg opretter manuelle poster i CSV filen før den indlæses i Spiir.
Vi må på det kraftigste advare mod at man manuelt tilføjer poster i CSV filer, som er hentet fra netbanken. Der er en meget meget stor risiko for, at der bliver oprettet dubletter næste gang man indlæser poster, fordi vi ikke kan detektere overlap. Og uden overlap bliver der oprettet nye konti eller der kommer huller. Men værst af alt... der er ingen måde, vi kan rette op på det, hvis man ikke reagere hurtigt.

Der vil også komme dubletter, når vi får automatisk opkobling til din bank, da vi ikke kan genkende konti/poster.

Hvis man endelig skal lave noget i den retning, så lav en separat CSV fil i Notepad, og tilføj manuelt poster i denne, med "rigtig" fortløbende saldo. Indlæs den "fulde fil" hver gang, så kommer alle posterne på én ny konto, som man fx. kan kalde "Kontantforbrug".

Vi ved at dette er et stort ønske, og en mangel i Spiir, så vi har selvfølgelig forståelse for, at man prøver at snyde systemet... så derfor denne vejledning til, hvordan man gør det rigtigt ;-) Men husk... det er på eget ansvar, og hvis det går galt, så er det ikke vores skyld.

Men rigtig mange af vores brugere ved ikke, hvordan man laver en CSV fil rigtig.

Er man som Erik kommet til at lave noget uheldigt, så kontakt support@spiir.dk asap, så kan vi måske gendanne din bruger.
Tusind Tak, Spiir support - både for forståelsen, advarslen og vejledingen - som jeg dog ikke tør bruge, fordi jeg ikke forstår begrebet - 'rigtig' fortløbende saldo - .....
Men hvis jeg skulle uddanne mig - på min MacAir - til at oprette en konto, der kunne hedde 'Kontanter', og som kan indlæses af Spiir uden at ødelægge Spiirs integritet, hvilket program skal jeg så bruge? Windows har Notepad, hvad har Mac?
Jeg laver split af seneste kontanthævning. Jeg går ud fra, at jeg så får det fordelt korrekt. Det eneste jeg så mangler er datoen.
Yep... det er korrekt. Du kan evt. bruge "Skift dato" på en post, hvis du bruger pengene i en anden måned.
Glæder mig stadig til at denne funktion kommer, jeg modtager nogen gange kontanter og bruger dem også
Jeg orker bare ikke og skulle sidde og fedte med CSV filer eller monster split for at få det registreret på kategori, og kontantregistrering er bare lige det der mangler for at spiir er perfekt :-)
Ærgeligt at der så lang tid efter ikke er gjort noget ved det. eller havde programmet været perfekt :)

Jeg bruger et debetkort ( Mastercard Direct ), som der ikke modtages overalt, og derfor skal jeg bruge kontanter ca 10-20 % af gangene.

Men ellers en fin service. Jeg må se hvad der ellers er derude.
Hej Rune.
Jeg kan se at i har haft "kontant" postering i støbeskeen i 2 år. Er der en estimat over hvornår det bliver?
Eftersom det ikke er muligt at indlæse poster fra Mastercard endnu vil det være en kæmpe hjælp at kunne indlæse de poster manuelt.... Er der nogen dato for hvornår det bliver muligt?
Synes ikke, der ligger oprettelse af kontantudgifter i app'en endnu - hvornår kommer det?
Det kunne jeg også godt tænke mig. Det kan nemlig give et forkert billede af økonomien med de pokkers kontanter..
Ej, hvor ville det være dejligt hvis vi kunne få at vide hvornår dette kommer, det er jo netop kontantforbruget der skal gåes efter hvis man skal i gang med sparekniven.
+1 for en virtuel tegnebog eller lignende, håndtere en del kontant ind og udbetalinger, og det giver ikke et retvisende billede af budgettet, specielt ikke når det kan være en stor del af ens økonomi.
Nogen planer vedr. roadmap, kan se det har været postet som planlagt et par år?
Ellers godt system, thumbs up ;)
Vi bruger p.t. alle vores kræfter på at få automatisk opkobling til flere banker.

Mobil app og kontant registering, står dernæst rigtigt højt på vores liste.
Jeg har godt set jeres input fra den 18. dec. 2013. Men for at eksemplificere vil jeg lige give en case fra min dagligdag.

Jeg modtog 1500 kontant for en arbejdsopgave. Denne brugte jeg 400 kr. kontant til indkøb af dagligvare og 1100 blev sat ind på vores konto. Jeg mangler altså en mulighed for manuelt at indsætte ekstra 400 på min indtægtsside og registrere 400 på forbrug af dagligvare.

Jeg ved godt at det går lige op men for at næste års budget kommer til at passe er det en nødvendighed at kunne registrere ovenstående. Desuden vil jeg lige sige at denne situation er sjælden da jeg normalt altid bruger betalingskort. Men fordi jeg mente at der var mulighed for manuel indtastning valgte jeg at gøre som nu er gjort.

Men bort set fra ovenstående indspark til yderligere brugerfunktion af Spiir.dk vil jeg takke for et fantastisk hjælpeværktøj til at styre dagligdagens økonomi. Så er det endda gratis. Også noget der hjælper på økonomien. ;o)

Endnu en gang tak.

MVH. Allan
Er der planer for at udenlandske banker/sparekasser f.eks. i Sverige kommer med ?
Kære Spiir
Er det helt umuligt at komme med bare en nogenlunde tidsestimering på implementering af kontantdelen, den har stået på jeres planlagt liste i halvandet år. Et eller andet sted så tror jeg at dem der virkelig har behov for økonomistyring har en stor kontantøkonomi, og dermed mindre brug for automatiseret bankoverførsel, som I prioriterer nu.
Jeg kan dog sagtens se gode argumenter for jeres prioritering af dette, men jeg tror konkurrencen på dette område er større, da der er flere og flere banker der har budgetter som et tilbud til deres kunder og dermed kommer ind på jeres område, men pt. slet ikke på samme kvalitetsniveau som Spiir. Der i mod er der, så vidt jeg ved, ingen andre der har filantropiske ideer som jeres, der vil hjælpe de mange danskere, som kæmper med gæld og manglende overblik og har store dele af deres økonomi netop i kontanter.
Jeg er ikke selv i speciel krise med overblikket, men er til gengæld bare en der enten vil have det hele med (altså både dankortforbruget og kontantforbruget) eller også er det lige meget.
Så kære Spiirudviklere hvornår kommer kontantdelen, bliver det mon i 2014.
De bedste hilsner fra
Michael
Hej spiir.

Jeg vil høre hvad status er på funktionen at håndtære kontantbeløb man har fået i fx gave?

Mvh Tina
YES - ikke at det lyder til, at funktionen kommer - men jeg har fundet en genial måde selv at oprette posteringer. Det kræver blot, at du laver en overførsel mellem to af dine egne konto (eller sender pengene til en god ven, der sender dem tilbage). Jo større beløb jo bedre. Har du mastercard får du sådane kontooverførsler hver måned helt af sig selv.

Idéen er så - at da kontooverførsel ikke tælles med nogle steder - så kan du splitte, kategorisere og flytte datoer så tosset du vil - og så passer pengene. Jeg får fx nogle gange penge for at leje min bil ud - og disse bruger jeg sikkert med det samme i Netto. Så kan jeg bruge en post, der hedder kontooverførsel og splitte den (både den indgående og udgående), give den datoen, der passer mig - og så har jeg fået kategoriseret min indkomst for billeje og min udgift til dagligvarer.

Næsten lige så nemt som at manuelt oprette en post.

Jonas
Er der noget nyt om funktionen for registrering af kontanter?
Det giver ikke nogen mening at man ikke kan taste kontakter ind og ud af systemet. Alt bliver jo ikke kørt på dankortet i dag... Håber snart funktionen kommer. ellers et super fedt program.
Hvad er status på denne her
Hallo - Sker der noget med kontant betaling ???
Undskyld det sene svar, Kurt o.a. Vi har egentlig designet en løsning, men vi er stadig i tvivl om vi ønsker kontanthåndtering i Spiir. Brugen af kontanter er dalene, specielt med indtoget af mobilepay og swipp.

Det kommer ikke de næste par måneder desværre. Vi vil forsøge at gennemgå det strategisk snarest og så komme med en klar udmelding.
Vi har kigget på forskellige løsninger. Men vurderer pt om det er primær funktionalitet for spiir nu hvor mobile betalingsmidler vokser så meget som de gør
Jeg kan godt forstå jeres synspunkt om at der kommer mere og mere mobil betaling - men jeg synes det vil være rigtig synd hvis man dropper kontant håndtering, da det ikke er alle brugere som har mulighed/ lyst/ eller kan bruge mobile betalings-midler. Og netop disse brugere tror jeg vil have ekstra stor glæde af at kunne holde mere eller mindre manuelt styr på sin økonomi. Jeg tror ikke på at vi kan undvære kontanter de næste mange årtier i vores samfund.

Jeg kender flere som jeg ikke kan introducere jeres platform til, netop pga. denne manglende funktionalitet.

Jeg håber I vil tage det med i jeres overvejelser.
For mit vedkommende er den største grund også til at dette er relevant netop pengegaver. Jeg bruger en lille bank der desværre ikke har filialer i nærheden, så det med at sætte dem ind fungerer sjældent. Så vi dækker skjult forbrug den vej, hvis jeg vil bruge gavepengene online. Det er lidt ærgeligt.
Hej alle. Vi har talt lidt om hvordan vi kunne gøre det simpelt. Men problemet for os er, at hvis vi åbner for at man kan lave egne transkationer til kontanter, hvad gør vi så hvis man fx opretter en indkomst på 2000 kr (har solgt noget på tradero, dba. guloggratis eller lign.) og efterfølgende så går man og bruger de penge på dagligvarer, bar & cafe osv men får ikke lagt forbruget ind (glemmer det) så har vi pludselig en situation hvor indtægten er højere i Spiir, men forbruget ikke er logget eller kun delvist logget. Vi ønsker ikke at lave et system som gør det svært at overskue forbruget og vi mener at det nemt kan blive irriterende at skulle gå og huske på at smide den slags ind i Spiir og dermed betyde at man ikke har en god mavefornemmelse med Spiir og derfor ikke anvender platformen så ofte. Giver det mening? Er der nogen derude der har smarte ideer til hvordan den del kan gøres nemmere og lavpraktisk.
+1

For mig er det lige nøjagtig svært at styre forbruget, når jeg ikke selv kan gå ind og holde styr på de kontanter. Og gør at jeg ikke gider bruge platformen. Jeg kan ikke se, hvis funktionen er der, skulle give andre dårlig mavefornemmelse. Mit forbrug er jo lige netop ikke overskueligt, når jeg "skjult" har brugt 2000 på dagligvarer, men ikke kan komme til at tælle på spiir.
Lav nu en eller anden mulighed for at sætte kontanter ind. Hvis man bruger Spiir er man alligevel god nok til at ændre i kategorier og splitte, ellers er det alligevel ikke retvisende program.
Skal man ikke bruge funktionen, kan man jo bare lade den være.

+1

Hej Rune

Her er en simpel ide til hvordan I kan komme omkring det problem, med ikke at få noteret alting ind i Spiir. I skal simpelthen bare udvide funktionerne i jeres mobil app med en kontant-indberetnings-funktion, så man nemt, hurtigt og med det samme, kan skrive beløbet ind man har brugt/modtaget i kontanter. Jeg vil tro det kan gøres med max. end 5-7 tryk på mobilen.


Problemet med at holde regnskab med kontanter har alle dage handlet om selvjustits, og det vil kun blive 100% korrekt hvis man noterer samtlige kontante handlinger ned i sit regnskab. Så længe man kun står til regnskab for sig selv og sine egne kontanter (det er vel hele Spiirs hovedformål), så må ens samvittighed jo vejlede en til at blive bedre til at huske at bruge fx. jeres app til at holde styr på alle kontanterne. Har man samvittighed nok til at sige at 90% bliver skrevet ind i Spiir, ja så lever man jo selv med ansvaret for at der er 10% som man ikke kan gøre rede for som må regnes for tab/ukendt. Og det er rimeligt nemt at lave et kryds check, hvis der vises en kontant saldo, som man kan tælle efter i sin pung om de stemmer overens. Gør de ikke det, kan man jo bare lave en "ukendt" modpost på differencen for at få det til at passe, eller leve med at der er fx 10% tab. Man kunne jo evt. i Spiir give mulighed for at skrive sine optalte kontanter ind, så den automatisk viser differencen, og Spiir kan så lave en "ukendt" post på beløbet.


Lur mig om ikke folk som gerne vil bruge disse funktioner, med tiden bliver super gode til at få alle kontante handlinger noteret ind i Spiir hvis man synliggøre disse ting, og så ens "ukendte" poster bliver så små som mulige. Jeg vil i hvert fald arbejde hen i mod at jeg får 100% styr på mine egne kontanter.


Jeg kan virkeligt ikke se at der er problemer med dette koncept, men jeg vil gerne komme med flere ideer til løsninger, hvis I har andre problemer med ovenstående løsningsforslag.


Filip


Enig. Kontanter kunne eventuelt også være sin egen "konto", så man hele tiden kunne gøre op. Eventuelt kunne man få tilsendt en besked om at ajourføre kontanter af og til, fordi man stadig ikke er gået i nul.

Hej Johny

Jeg er ikke sikker på jeg nogen sinde er gået helt i 0 med mine kontanter (har altid lidt nødreserve i baghånden), så det vil nok ikke virke i praksis at sende en besked ud om at opdatere på den baggrund...?

Pointen var også blot at så fik man notifikation om at man har et regnskab der skal holdes ajourført. Så blev man jo mindet om at her var noget der skal holdes ved lige. Notifikationen gav bare ikke mening hvis man var gået i 0. :)

Det er nogle gode idéer i kommer med, keep em coming!

Det er svært at sige at "hvis man bruger Spiir, så må man samtidig være god til det, ellers skal man lade være", eller noget i den stil. Vi vil hellere bestræbe os på at Spiir kan virke godt for alle, og ikke kun for dem som bruger det 100 % korrekt.

Når det så er sagt, så er der jo heller ingen tvivl om, at hvis man vil have at Spiir virker godt for alle, skal det også virke godt for ekspert-brugerne.

En løsning kan være at anvende Filips forslag med en separat "konto" der repræsenterer kontantbeholdningen, som brugeren selv er ansvaSrlig for. Men denne konto kan kun aktiveres vha. avancerede indstillinger, og brugeren kan nemt slå visningen af det fra, hvis han mener tallene er blevet uretvisende, hvis man for eksempel ved at man har glemt at holde styr på kontanterne de sidste 2 uger.

Hej Jeppe

Tak for opfordringen. I forlængelse af at "hvis man bruger Spiir, så må man samtidig være god til det, ellers skal man lade være".... så er det vel ikke meget anderledes end at der i dag med banktransaktioner hvor Spiir selv finder "ukategoriserede" poster som man også skal ind og kategorisere hvis man vil have et retvisende billede. Normalt finder Spiir omkring 85% af mine poster automatisk, og jeg kunne jo vælge at være tilfreds med 85% (mindre administration for mig, men større usikkerhed), eller jeg kunne foretage "ekspert handlinger" og kategorisere mine poster så de bliver retvisende (mere administration, og mindre usikkerhed). Det vil være på nogenlunde samme måde med betragtningen af kontanter synes jeg.


Jeg synes det lyder som en god ide at lave det som en ekstra konto som man kan slå posterne herfra, til eller fra efter behov. Men det skal være rimeligt nemt at slå det til og fra synes jeg.

+3

Kontanter opfattes systemmæssigt som en konto (som en af de andre foreslog)

En kontanthævning i banken overføres til kontantkontoen - kontooverførsel ( og omvendt)

Funktioner i App'en

1) Brug kontant:

  • Angiv beløb
  • Angiv kontering ( konteres på samme måde som enhver anden transaktion)

2) Put kontanter i pungen

  • Angiv beløb
  • Angiv kontering

3) Tæl op

  • Angiv beløb i pungen
  • Appen giver dig beløbet på hvad du har klattet væk, og du kan så kontere det som kontanthævning(default) eller noget andet.
4) Slå til / fra ( slår man den fra med et beløb på kontantkontoen - så konteres det som kontanthævning)
+4

Jeg har først lige fundet denne hjemmeside, og jeg synes, den er rigtig god, men mit privatforbrug er skyhøjt, fordi alle kontanthævninger går i privatforbrug, selvom de rent faktisk mest bruges til dagligvarer. Hvis dette site skal kunne bruges effektivt af mig, så skal der være en kontantfunktion.


Giv muligheden for at lave manuelle kontantposter. Man behøver jo ikke bruge dem. Evt. noget man kan aktivere i indstillinger.

+1

Enig!

Mener i HØJ GRAD det giver, mening som nogle af de forrige kommentarer fint nævner det, at håndtere kontanter på en SELVSTÆNDIG "konto" i jeres backend systemer på lige fod med den status en almindelig bank konto har under den enkelte brugers profil.

---

Jeg har selv af og til kontakt posteringer jeg har behov for at have overblik over.

Og gerne muligheden for at oprette kontakt posteringer også på baggrund af bilag jeg uploader til Spiir!

+3

Bortset fra alt det. Hvad er status'sen på udvikling af denne feature ??????????????????????????????


Idéen er 6+ år gammel på nuværende tidspunkt !

Hej.


Vi gerne tilslutte mig kører om reg af kontanter. Vi benytter det en del. Da det begrænser vores forbrug en del.


Noget nyt om Hvornår det kommer, det er eneste der afholder mig fra at bruges jeres app.

Har jyske og de levere det samme i netbanken. På nær den mulighed

+1

Det er en lang tråd, og behovet har ændret sig på 6 år. Men jeg tilslutter mig: Det er irriterende at få kontanter af venner og familie - alene fordi jeg ikke har lyst til at betale kontant i butikkerne og dermed "ødelægge" mit budget-overblik!


Ligeledes er "kontant-hævning" en mærkelig kategori: Ja, jeg har hævet 200 kr. kontant - men derefter er det ikke muligt for mig at holde styr på, hvad jeg så eventuelt brugere pengene på.

Det er fint, når de "bare" tjattes væk - men mindre fint hvis man f.eks. køber fadøl og hot-dogs på et kræmmermarked.


Jeg vil foreslå en form for Virtuelle Konti. Det vil også løse problemet med kontokort til den lokale kaffebar: Jeg har et loyalitetskort, som jeg sætter penge ind på (i klumper af 200 kr.). Når jeg så køber kaffe (i kopper eller hele bønner i poser til hjemmebrug), betaler jeg med kortet og får 10 % rabat. Men denne transaktion ødelægger periodiseringen af mine udgifter. En Virtuel Konto kan løse dette problem. Så er det op til os selv, som brugere, om vi gider at bøvle med det på dette niveau (kræver nok til anlæg for OCD).

Kundesupport af UserEcho