+183
Planlagt
Nicolaj 6 år siden i Diverse / Indlæsning • opdateret af Eva 4 måneder siden 17
Vi bruger primært mastercard til vores månedlige husholdningsforbrug hvilket medfører at vores forbrug ikke ser korrekt ud i Spiir. Kunne der laves en nem løsning til copy/paste kontoudtoget fra Betalingsservice direkte fra netbanken. Alle oplysninger fremgår der - men kan ikke eksporteres på samme måde som øvrige kontoudtog. (Nordea Bank)

Svar

Svar
det er i vores planer at understøtte mastercard
Vi gør det samme. Vi bruger dog de mastercards vi har fra SAS, og her kan vi lave et udtræk til Excel. Vi har du kæmpet en del med at tilpasse udtrækket, så det er nogenlunde importer bart.
De største udfordringer har været:
At posteringer her er et positivt beløb (fordi man akkumulere en skyldig saldo) selvom det er udgifter.
At der i import filen tilsyneladende skal være en saldo udfyldt, hvilket der i dette udtræk ikke umiddelbart er.
At der i udtrækket er "ekstra" kolonner med Valutabeløb og kurs
At datoen ikke har rette format (måske fordi Excel laver lidt rod i den, måske fordi der er årstal med)

Vi havde tidligere mastercard via FDB istedet for SAS, men skiftede netop fordi der ikke var nogen ordentlig "export af posteringer" funktion. Så hvis I nu kan trylle, har vi nogle gamle posteringer der, som vi selvfølgelig gerne vil have med ind i systemet, så vi får et mere retvisende billede af vores forbrug, sidste sommer :-)

Jeg sender jer gerne rigtige eksempler på hvordan filerne er opbygget, hvis det kan hjælpe jer :-)

Vi glæder os til at bruge og anbefale andre Spiir.dk i fremtiden!
Svar
det er i vores planer at understøtte mastercard
Vi har det samme problem. Har både et SAS (SEB bank) master card og et FDB/Coop (Entercard) mastercard. Desuden bruger vi også et "kreditkort" fra Forbrugsforeningen.

Det førstnævnte kan man som Kerschus skriver eksportere data fra umiddelbart, mens det for Entercard og FBF kun kan lade sig gøre med noget copy/paste. Det er jo alt for besværligt, så her skulle der noget større "trylleri" til end ved SEB kortet.

Jeg kan i øvrigt ikke forstå Runes kommentar, da mastercard jo findes i forskellige udformninger (som her for SEB og Entercard).
Jeg vil meget gerne anvende denne funktion til vores Forbrugsforeningen-kort. Jeg håber ikke løsningen bliver begrænset til MasterCard.
Jeg sad netop og var ved at gennemgå årsregnskabet, og præcis problemet med Mastercard/Forbrugsforeningen gør, at der optræder en hel masse "Ikke kategoriseret".

Derfor: Ønskes: Understøttelse af Forbrugsforeningen!
Det er netop lykkes mig at få overført data fra mit fdb-betalingskort til Spiir. Proceduren er
1) copy and paste fra den oversigt som man får ved at klikke på tallet under "Ubenyttet kredit" og paste det over i en ascii editor (jeg bruger pfe32 editoren). Man bliver nødt til at tage en side ad gangen
2) Copy and Paste fra editoren til excel
3) Flyt indbetalingsbeløbet over i kolonne 7 (sammen med posteringerne) og slet kolonne 6
4) Copy kolonne 3 (posteringstekster) over i kolonne 2
5) Indføj en ny kolonne 7 men "0.00" som skal gøre det ud for at være saldo
6) Gem filen som en csv fil og indlæs i spiir
Hej Lars mf.

Vi vil gerne gøre opmærksom på at import af manuelt tilrettet .csv filer er på eget ansvar, og at der er en stor risiko for at man får "dårlige" data, som kan give problemer med kommende funktioner i Spiir.

Vi arbejder på en løsning, hvor man kan importere data i Spiir fra 3. part på en måde som sikre at data er i den rette stand.

Vi vil opfordre alle til at afvente denne løsning.
Hvordan ser det ud med understøttelse af dette? For dem af os med Mastercard er Spiir stort set ubrugeligt inden denne funktion kommer på banen..
Enig med Rune. Jeg bruger ikke Spiir fordi stortset alt mit forbrug ligger på master/Eurocard
Vi glæder os!
ser frem til løsningen. indtil da kan jeg desværre ikke bruge spiir pga det samme - kun bruger mastercard til månedlige husholdningsforbrug.
Helt ærligt - for 1½ år siden har I skrevet planlagt. Der findes nærmest ikke ikke en konto hvor man ikke får tvunget et mastercard med - det må være et problem for rigtig mange.

Kom nu ind i kampen - det kan altså ikke være den store opgave at ændre lidt i indlæsningsformatet. I har endda fået en opskrift af Lars den 9/1-12.

Det er alletiders med alle de andre funktioner i udvikler, vi kan bare ikke bruge dem når posterne ikke kan komme ind.
+1
Kan kun tilslutte mig nedenstående ønsker om andre kort. Vores forbrug ligger ud over Visa/Dankort på:
* Mastercard (SAS EBB, ved ikke om der er forskel på kontoudtog fra MC)
* Diners Club
* Forbrugsforeningen

Ligesom andre har gjort, tilbyder jeg også gerne at sende jer de filer, der kan trækkes ud af de forskellige løsninger
Jeg har Lån & Spar - her kommer alle poster fra mit LIC Mastercard automatisk ind - i den måned, hvor jeg har haft forbruget (selv om jeg først betaler næste måned)
+1

Hvordan ser det ud med den her feature request? Jeg kan se sidste kommentar fra Spiir er for 5 år siden?

+1

Split indtastning er selvfølgelig ikke ideelt, men det største problem for mig er afregningsdatoen. Mastercard forbruget ligger jo i måneden inden den afregnes. Således belaster de budgettet i den forkerte måned efter min mening.

Kom gerne med en opdatering på hvor I er med Mastercard støtte.

+1

Jeg tilslutter mig koret der virkelig godt kunne bruge at kreditkort kunne være med i regnskabet! Hvad er status på dette?? Bortset fra det, kun ros :)

Kundesupport af UserEcho